Een zorgverzekering is een complex product. Bij het afsluiten van een zorgverzekering heeft u de keuze uit een natura- of een restitutiezorgverzekering. Een belangrijk verschil tussen deze twee is dat u met een restitutiepolis zelf uw arts en zorgverleners kunt kiezen, zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding die u ontvangt. Als u met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan betaalt u een gedeelte van de rekening zelf. Een restitutiepolis is vaak wel, logischerwijze, duurder dan een naturaverzekering.

Een zorgverzekering bestaat verder uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De overheid beslist elk jaar wat de basisverzekering vergoedt en dit is voor iedere zorgverzekering dan ook gelijk. Wel kunt u de hoogte van uw eigen risico kiezen en kunt u dus kiezen tussen een naturapolis of restitutiepolis.

Zorgverzekeringen advies van Bastian & Visser

Het aanvullende gedeelte van de zorgverzekering is voor iedere verzekeringsmaatschappij verschillend. Dit geldt voor dekkingen, vergoedingen en premies. Dit is zo ingewikkeld dat zelfs artsen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Een goed advies is daarom erg waardevol. Uw zorgverzekering kunt u het beste kiezen als u gezond bent, omdat in tijden van ziekte overstappen naar een andere zorgverzekering lastiger kan zijn. Bastian & Visser geeft u graag persoonlijk advies over welke zorgverzekering het beste bij u past. Wij zijn een onafhankelijk verzekeringskantoor en daardoor kunnen we de dekkingen en premies van verschillende maatschappijen voor u vergelijken. Op deze manier kunnen we u een verzekering op maat bieden. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze pagina.

Wanneer kan ik van zorgverzekering veranderen?

Overstappen kan in principe tot 1 januari van het volgende jaar, dus uiterlijk tot en met 24:00 op 31 december. Als u gebruik maakt van de overstapservice wordt uw oude verzekering per 1 januari opgezegd en gaat uw nieuwe verzekering per 1 januari in.

Online zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker van Bastian&Visser

Met onze online zorgvergelijker kunt u een zorgverzekering op maat kiezen.

Bekijk de zorgvergelijker.

Wilt u graag geheel vrijblijvend een afspraak maken om de mogelijkheden voor een zorgverzekering door te spreken? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Menu